woensdag 8 februari 2012

Gestoomde chocoladecake



Ingrediƫnten:
100 gram zachte boter of margarine
100 gram suiker
2 eieren
3 afgestreken theelepels cacaopoeder
half zakje bakpoeder
125 gram bloem

Bereiding:
Klop met de mixer de boter en suiker. Voeg de eieren toe en mix goed. Voeg de cacao, bakpoeder en bloem toe en mix tot alle bloem is opgenomen.
Vet de vorm in met gesmolten boter. Vergeet de deksel niet.
Doe het deeg in de vorm en sluit deze af met de deksel.
Zet de vorm in een pan. Voeg zoveel kokend water toe dat de vorm net niet gaat drijven. Breng het water aan de kook. Laat de cake ongeveer 3 kwartier in het zacht kokende water staan. Kijk dan even voorzichtig (pas op, de deksel is heet) of de cake klaar is. Stort de cake op een bord en laat een beetje afkoelen.

Opdienen: lekker met slagroom.

Wij eten deze cake als toetje na een maaltijdsoep.