maandag 20 mei 2013

Recept: rabarbertaart



Ingrediƫnten:
150 zachte boter of margarine
150 gram suiker
3 eieren
1/2 eetlepel vanille-extract
150 gram bloem met bakpoeder of zelfrijzend bakmeel

3 of 4 stengels rabarber
3 eetlepels custard
3 eetlepels suiker
1/2 eetlepel vanille-extract

Bereiding:
Maak een cakebeslag van de eerste 5 ingrediƫnten: mix de boter romig, voeg de suiker toe en mix goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer telkens goed. Doe het vanille-extract erbij en vervolgens het meelmengsel. Doe het beslag in de ingevette vorm.

Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe het in een kom. Voeg de custard, suiker en vanille-extract toe en roer door elkaar.Schep het rabarbermengsel op het beslag in de vorm. Niet erin drukken.

Bak de taart 45 minuten op 160 graden Celsius. Of zolang als in jouw oven nodig is.