dinsdag 13 december 2011

Pompoenchutney




Hier het recept:



600 gram pompoen, in kleine stukjes
3 appels (Elstar)
3 uien
3 eetlepels zout
2 dl natuurazijn
175 gram witte suiker
25 gram bruine basterdsuiker
12 gram speculaaskruiden
12 gram donker mosterdzaad
½ halve theelepel chilivlokken
6 gram gemberpoeder
3 gram kruidnagelpoeder

Doe de in kleine stukjes gesneden pompoen, appel en ui in een schaal en schep het zout erdoor. Laat dit een nacht staan.
Spoel het zout van het groentenmengsel.
Breng de azijn en suiker aan de kook. Voeg het groenten/fruit-mengsel toe en breng nogmaals aan de kook. Laat zachtjes sudderen. Voeg na 20 minuten de kruiden toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen, of zolang tot het mengsel de consistentie van chutney heeft.
Doe de chutney in steriele potten.

Opbrengst: 3,5 pot van 450 gram.


1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een goed idee!