donderdag 29 december 2011

Kaas-uienbrood



Ingredienten
450 gram bloem (eventueel deel van de bloem vervangen door volkorenmeel)
270 ml water
eetlepel droge gist
9 gram zout
3 eetlepels olie (olijfolie of zonnebloemolie)

Beleg:
3 uien
jong belegen kaas
chilivlokken

Bereiding:
Maak een brooddeeg van alle ingredienten. Laat de gist niet in aanraking komen met het zout, want dan werkt het niet meer. Goed kneden gedurende minstens 10 minuten. Een uurtje laten rijzen. Van het deeg een ovaal vormen van ongeveer 3 cm dik en op de bakplaat leggen.
Snijd de uien in dunne ringen en leg deze op het deeg. Bestrooi de uien met chilivlokken als je dat lekker vindt. Snijd de kaas in kleine blokjes en leg ze op de uien. Laat nog 30 minuten liggen.
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Bak hierin het brood gedurende 30 minuten.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt heerlijk,
Ik ga het een keer proberen

Lies zei

Heerlijk brood! Meerdere malen gemaakt.. ze zijn er gek op..��