woensdag 11 januari 2012

Vegetarische aardappelschotel met wortel, pastinaak en gorgonzola



Benodigdheden:
(Ik zet er geen hoeveelheden bij, want dat is in dit recept niet zo belangrijk. Maak gewoon zoveel als je nodig hebt voor jouw situatie).

  • aardappels
  • winterwortels
  • pastinaken
  • olijfolie
  • provencaalse kruiden
  • zout, peper
  • gorgonzola


Schil de aardappels, winterwortels en pastinaken en snijd ze in plakken van ongeveer 2 mm. Doe alle groenten in een ovenschaal. Strooi er de provencaalse kruiden overheen en ook naar smaak peper en zout. De kaas is ook zout, dus wees er niet te scheutig mee. Besprenkelen met olijfolie en het geheel goed door elkaar husselen. Zet de schaal in de oven op 190graden (hete lucht). Leg na 25 minuten de gorgonzola op de groenten en zet de schotel nogmaals 20 minuten in de oven. De laatste 10 minuten kan de oven alvast uit, maar die tip kennen jullie allemaal al natuurlijk. (In totaal staat de schotel dus 45 minuten in de oven). Lekkere salade (chinese kool) erbij en je hebt een complete maaltijd.


1 opmerking:

Breienmaar zei

Je hebt een leuk blog! De recepten zien er goed uit! Dat kaas uien brood ga ik ook eens maken, lekker bij eigengemaakte italiaanse tomatensoep:)