zondag 15 januari 2012

Canadese pannenkoekjes voor het ontbijt




Voor ongeveer 20 stuks:
Ingrediënten:
300 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder)
0,5 theelepel zout
2 losgeklopte eieren
1 eetlepel suiker
2 eetlepels gesmolten boter
350 ml melk


Bereiding:
Maak een beslag van bovenstaande ingrediënten. Het moet een dik pannenkoekenbeslag zijn. Voeg daarna fruit toe. Alles kan. Het fruit kan ook zo vanuit de vriezer in het beslag gegooid worden.
Verhit olie in de pan. Bak de pannenkoekjes met 3 tegelijk. Ze moeten een doorsnede hebben van ongeveer 10 cm en ongeveer een halve cm dik zijn. Omdraaien als aan de bovenkant bellen verschijnen. In Canada eten ze dit met Maple Syrup. Dit is verkrijgbaar bij natuurwinkels. Maar met poedersuiker of gewoon Hollandse stroop zijn ze ook erg lekker.



1 opmerking:

Anoniem zei

Soms kun je in Nederland nog goudstroop kopen, een heldere stroop met een minder nadrukkelijke smaak als keukenstroop. Woon je in de buurt van de Duitse grens, vooral in Noord Duitsland is deze stroop volop te koop als Heller Sirup, hier uit de supermarkten verdwenen, vergelijkbaar met de dure Lylle's Golden Sirup. Je mist de typische esdoornsmaak (ahornstroop wordt gemaakt door sap af te tappen van de Mapletree en dat dan langdurig in te koken) maar is, vooral voor kinderen, weer eens iets anders.