maandag 23 januari 2012

Zuurkoolschotel


Dit recept is voor 5 personen.

Ingrediƫnten:
1 pakje biologische zuurkool (AH)
1400 gram kruimige aardappels
2 laurierbladeren
melk
5 goudreinetten
250  gram biologisch rundergehakt
3 uien
1 winterwortel
1 prei
kruidnagelpoeder
peper
zout
roomboter (biologisch).

Bereiding:
Kook de aardappels met zout en laurierbladeren gaar. Maak er met de warme melk een puree van. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Bak het gehakt rul. Voeg de fijngesneden uit, winterwortel en prei toe. Voeg naar smaak zout en kruidnagelpoeder toe.
Laat de zuurkool uitlekken en verdeel die met 2 vorken in een ovenschaal. Spreid het gehaktmengsel erover uit.
Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Leg de appelschijfjes op het gehaktmengsel. Op de appel komt de aardappelpuree. Zorg dat alles goed bedekt is.
Smelt de roomboter en strijk deze met een kwastje uit over de aardappelpuree.
Zet de schotel 30 minuten in de oven. Temperatuur is 180 graden Celcius. De bovenkant moet lekker bruin worden. Zet eventueel de laatste 10 minuten de gril aan.

1 opmerking:

Anoniem zei

De zuurkool klein snijden of knippen! zo,n 2 cm lang is vaak de oplossing van : ik lust het niet. het is vaak niet de smaak, maar het gevoel van een haar op je tong, als zo'n sliert zuurkool achter in de mond blijft hangen. Je recept ga ik zeker proberen, maar dan in een 1 persoonsportie, DH lust geen zuurkool, ook geen griesmeel, wat gek genoeg vaak samen gaat.